Home Interieur 3 tips voor de perfecte kerstsfeer in huis
Kerstsfeer

3 tips voor de perfecte kerstsfeer in huis

door admin
153 bekeken

De kerst staat weer voor de deur. Voor velen de gezelligste tijd van het jaar. Soms moet je je woning of tuin extra aankleden om de optimale kerstsfeer te creëren. Dat kan op heel veel simpele en goedkope manieren. In dit artikel geven we je een paar eenvoudige tips om het in en rondom je woning extra sfeervol te maken tijdens de kerstdagen.

Kerstverlichting in je tuin

Om te beginnen kun je je tuin versieren met kerstverlichting. Dit hoeft geen lichtshow te worden, dus hou het vooral simpel. Zo kun je bijvoorbeeld kerstlichtjes langs de oprit plaatsen. Heb je een mooie bloemen- of plantentuin? Dan kun je hier natuurlijk ook leuke verlichting omheen plaatsen!

De beste positie voor je kerstboom

Bijna iedereen heeft wel een kerstboom in huis tijdens de feestdagen. De meeste mensen plaatsen de kerstboom in de hoek van een kamer. Om een perfecte kerstsfeer te creëren, kun je de boom het beste op een centraal punt in je woning plaatsen. Zo is de boom vanuit alle hoeken te zien, en is de boom echt het middelpunt van je huis. Heb je geen ruimte in het midden van je woning? Geen probleem! Plaats de boom dan op een ander punt in je woning, maar probeer de hoeken en muren de vermijden.

Versier je ramen voor extra kerstsfeer

Met deze laatste tip kun je ook gemakkelijk en goedkoop voor extra sfeer zorgen tijdens de kerstdagen. Versier je ramen met leuke kerstdecoraties! Vooral de ramen op de begaande grond zijn daarbij belangrijk. Je kunt met speciale sneeuwspray leuke motieven op de ramen aanbrengen bijvoorbeeld. Ook kun je samen met je kinderen leuke versieringen maken van papier of ander knutselmateriaal. Zo heb je ook nog iets leuks te doen voor de kerstdagen. Veel succes en vooral veel plezier met het versieren van je woning tijdens de kerst!

Interessante blogs