Home Tuin Boomstronk verwijderen, hoe gaat dat in zijn werk?
Boomstronk verwijderen

Boomstronk verwijderen, hoe gaat dat in zijn werk?

door admin
48 bekeken

Boomstronken vormen voor veel mensen een grote ergernis. Niet voor niets! Het poten van nieuwe planten kan lastiger zijn met boomstronken in de grond, je kunt pijn aan je pols oplopen bij het spitten rond een boomstronk, enzovoorts. Gelukkig zijn er verschillende manieren om een boomstronk te verwijderen. Zo zou je deze helemaal uit kunnen graven met een schep of kleine graafmachine. De beste aanpak hangt hierbij af van het formaat van de boomstronk. Probeer de boomstronk tot in ieder geval 50 centimeter onder de grond weg te halen.

Een boomstronk verwijderen met een stobbenfrees

Ook kun je ervoor kiezen om een zogenaamde stobbenfrees te huren. Een stobbenfrees maakt een boomstronk verwijderen nog eenvoudiger. De boomstronk wordt hierbij verpulverd tot kleine houtsnippers. Deze houtsnippers kun je laten liggen, omdat ze eenvoudig zullen verteren. Dit kan de vruchtbaarheid van de grond ten goede komen. Vergelijk het met het gebruik van compost in de tuin. Zo kan een boomstronk verwijderen dus ook goed zijn voor het milieu!

Tuin aanleggen na het verwijderen van een boomstronk

Na het laten verpulveren van de boomstronk door een stobbenfrees, kun je de grond veel makkelijk bewerken. Ideaal, wanneer je hier bijvoorbeeld nieuwe plantjes wilt poten of een gazon aan wilt leggen! Een slobbenfrees kost veel minder energie, dan wanneer je de boomstronk volledig zelf uit zou graven.

Interessante blogs