Home Eten & Drinken De beste plekken om een barbecuefeestje te houden
bbq huren

De beste plekken om een barbecuefeestje te houden

door admin
133 bekeken

Het is zomer, dat betekent de officiële BBQ-tijd is aangebroken. Aangezien de zomervakantie gaande is heb je reden genoeg, om het barbecuefeestje niet thuis te organiseren. De kinderen zijn ook thuis, waardoor het ook leuk is voor hun om een eruit te gaan met een gezellig groepje. Maar waar kun je allemaal barbecueën in Nederland? Hier zijn de beste plekke opgenoemd waar je jouw feestje zou kunnen organiseren. Geen zin om de BBQ mee te sleuren? Huur je barbecue en het wordt bezorgd.

BBQ in het park

Je mag in de stadsparken van Utrecht en Amsterdam barbecueën. Wat dacht je dan van een leuke barbecuemiddag in het park, samen met jouw familie en vrienden. Ga ervoor en neem de lekkerste recepten mee! In Amsterdam mag je sinds 2017 niet meer barbecueën, maar op de bosranden is het wel toegestaan. Je kunt gaan naar het Oosterpark, Westerspark, Martin Luther Kingpark, Madestein, Vlaskamp, Zuiderpark en Uithof.

BBQ in de boot

Barbecueën terwijl je door de grachten vaart? Dat is een superervaring, waarbij de A-Z bbq pakket niet mag ontbreken. Huur een BBQ-boot, die speciaal is ingericht voor een barbecuefeestje. Door de grachten van Amsterdam barbecueën hoeft niet alleen in de Zomer, maar je kan het gehele jaar door barbecueën op de boot. Jouw vrienden en familie zullen je dankbaar zijn voor deze ervaring.

BBQ op het strand

Barbecueën op het strand met een pracht uitzicht is een perfecte combinatie die je ultieme rust biedt. Een barbecuefeestje van maximaal 10 personen is toegestaan, heb je een grote groep dan moet je toestemming vragen aan de beheerders van het strand. Let wel, niet op alle stranden is het toegestaan. In Zandvoort aan zee en het Noorderstrand is het wel toegestaan, maar op de aangewezen plek.

Enkele BBQ-veiligheidsregels

Hier zijn enkele algemene veiligheidsregels die je in acht moet nemen, ongeacht de plek waar je gaat barbecueën.

  1. Grill buiten en weg van alle structuren

Houtskool- en gasroosters zijn uitsluitend ontworpen voor gebruik buitenshuis. Let op overhangende takken of bijvoorbeeld het dak van je veranda wanneer je je grill opzet. En grill niet in de buurt van kinderen.

  1. Zorg ervoor dat de grill stabiel staat

Stel de grill alleen op een vlak oppervlak in en zorg ervoor dat de grill niet kan omvallen. Overweeg het gebruik van een spatmat onder de grill om de grond te beschermen. Op het strand is het geen groot probleem, maar het mooi gras van het park zou je niet willen vervuilen toch?

  1. Houd de grill en de omgeving schoon

Verwijder vetophopingen van zowel de grill als de bak onder de grill. Als je een houtskoolgrill gebruikt, laat je de kolen volledig afkoelen voordat je ze in een metalen bak plaatst. Let op de gezondheid van jou en jouw gezin. Ruim al het vuil op, wanneer je klaar bent met feesten.

  1. Wees altijd gereed om het vuur te doven

Zorg dat je zuiveringszout bij de hand hebt of een brandblusser in de buurt om het vuur te doven. Je gebruikt de BBQ in het openbaar tussen andere mensen, dus hun veiligheid is zeer belangrijk. Als je geen brandblusser hebt, bewaar dan een emmer zand naast de grill. Gebruik nooit water om vet te blussen.

Interessante blogs