Home Wonen De voordelen van een opgeruimde woning
opgeruimde woning

De voordelen van een opgeruimde woning

door admin
213 bekeken

Opruimen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Het is dan ook niet de leukste klus om uit te voeren. Hierdoor wordt het vaak uitgesteld of helemaal niet gedaan. Als er dan spontaan bezoek voor de deur staat, wordt alle rommel snel in kasten gestopt. De rommel wordt dan verplaatst in plaats van opgeruimd. In deze blog lees je waarom je dit moet voorkomen en wat dus de voordelen zijn van een opgeruimde woning.

Minder stress

Je hebt het vast al vaker gehoord: een opgeruimde woning zorgt voor een opgeruimd hoofd. Dit is echt waar. In je woning ben je namelijk de meeste van de dag. Je komt hier om tot rust te komen en lekker met je eigen gezin te zijn. Maar hoe kan je tot rust komen als constant in je gedachte rond spookt dat je nog moet gaan opruimen? Precies, dit is een stuk lastiger waardoor het niet lukt om tot rust te komen. Dit zorgt er weer voor dat je sneller gestrest raakt. Dus als het huis wel is opgeruimd, raak je minder snel in de stress.

Meer tijd

Als je woning is opgeruimd, heb je meer tijd om leuke dingen te doen of te ontspannen. In opruimen gaat namelijk meer tijd zitten dan je denkt. Zo heb je in de woning meerdere kamers die opgeruimd moeten worden. Op de slaapkamer heb je bijvoorbeeld te maken met de kledingkast en het bedtextiel. Op de badkamer met de douche en de wasbak en in de keuken met vieze afwas. Zo kan je wel uitrekenen als je dit niet bijhoudt hoeveel tijd erin gaat zitten om dit allemaal op te ruimen.

Je weet waar je spullen zijn

Iedereen kent dit wel: je bent klaar om naar een afspraak te gaan, maar waar zijn de autosleutels? Mijn telefoon? En mijn portemonnee? Omdat de woning niet is opgeruimd, kijk je op alle vloeren in het huis en onder de stapels rommel. Hierdoor kom je uiteindelijk ook nog eens te laat. Daarom is het ideaal als je weet waar je spullen zijn, zodat als je klaar bent om te gaan je meteen je spullen kan pakken en kan vertrekken.

Interessante blogs