Home Interieur Huis inrichten? 5 tips waar je moet beginnen
inrichten

Huis inrichten? 5 tips waar je moet beginnen

door admin
148 bekeken

Je gaat binnenkort verhuizen? Of je wilt een make-over uitvoeren van je huis en tuin? Dan is het natuurlijk leuk om hierover na te denken en inspiratie voor te krijgen. We helpen je graag op weg. Op Findeo.nl staan veel boeiende artikels om je onder te dompelen met inspiratie voor het inrichten van jouw huis. Hieronder tref je een selectie van tips aan om je huis om te toveren tot een sprankelende plek om je thuis te voelen. 

Inspiratie opdoen voor het inrichten

Het is goed om te starten met het opdoen van inspiratie. Kijk binnen bij de buren en lees ook de verschillende woonmagazines. Daarnaast is het prettig om ook te kijken bij een beurs voor interieurs en wonen. Vervolgens kun je naar de woonwinkels gaan om hier te kijken welke meubels er allemaal zijn. Het helpt ook om een beeld te krijgen van het budget wat je nodig hebt. 

Maak een moodboard

Een moodboard helpt om de verschillende kleuren, materialen en ook de accessoires en meubels bij elkaar te zien. Maak een collage van alles wat je in je nieuwe huis wilt opnemen. Gewoon knippen en plakken! Het is ook mogelijk om pinterest te gebruiken voor het maken van je eigen moodboard online. 

De juiste indeling kiezen 

Kijk hoe je de verschillende kamers wilt gaan indelen. Hoeveel ruimte is er? Moet er meer ruimte komen door een muur weg te halen? Extra licht door een dakkapel te plaatsen? Of misschien een aanbouw of dakkapel plaatsen? Voordat het echte inrichten start is het goed om hierover na te denken. Het is de basis van de hele woning. Een veranda in de tuin is trouwens ook geen slecht idee. 

Vergeet de tuin niet! 

Het is belangrijk om de tuin te betrekken in het hele proces om de woning in te richten. Wanneer de tuin en de woning niet goed op elkaar aansluiten zul je hier spijt van krijgen. Kies daarom ook de stijl welke je hier graag zou zien en hoe je deze kunt over laten gaan naar de woning. Gardenio.nl is een site vol handige tips voor de tuin en haar inrichting. 

Kies je kleuren 

Kies de juiste kleuren in de woning voor op de muren, het plafond en ook de vloer. Het is bepalend voor de rest van de inrichting. Het belangrijkste is dat jij je hierbij prettig voelt. Weet dat veel is op te fleuren door voor accentkleuren te kiezen met de accessoires. Ook de verlichting moet je niet vergeten bij het inrichten van de kamers! 

Interessante blogs