Home Tuin Inspiratie voor een kleine tuin
kleine tuin

Inspiratie voor een kleine tuin

door admin
69 bekeken

Heb je een kleine tuin bij je woning en weet je niet goed wat je er mee moet doen? Geen probleem! Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

Plantenbakken en potten

Heb je een kleine tuin en wil je veel planten en bloemen? Kies er dan voor om gebruik te maken van potten en bakken. Hierdoor bespaar je ruimte ten opzichte van planten en bloemen die in de grond staan. Tevens kun je door een leuke combinatie van plantenbakken en potten je tuin extra aankleden. Het nadeel is dan wel dat je ze wat vaker water moet geven.

Inklapbare tuinset

Wil je graag een tuinset maar heb je eigenlijk niet genoeg ruimte? Een inklapbare tuinset is dan de oplossing! Zo heb je in de zomer toch een plek om lekker te relaxen. Als de tuinset in de weg staan, of als het weer slecht is, dan klap je hem zo in. Handig toch?

Ruimte creëren

Ook is het belangrijk bij een kleine tuin dat je goed gebruik maakt van de ruimte die je hebt. Staat er bijvoorbeeld een struik of boom waar je niets mee doet? Verwijder deze dan om meer ruimte te creëren.

Gebruik zo veel mogelijk vierkante of rechthoekige vormen. Wanneer je ronde vormen gebruikt, ontstaat er loze ruimte. Dat is erg zonde, zeker als je al niet veel ruimte hebt. Bekijk ook eens een aantal tuin voorbeelden voor inspiratie.

Schutting bij een kleine tuin

Staat er een schutting rondom jouw tuin? Ook de schutting heeft invloed op hoe jouw  stukje grond er uit ziet. Als je een hoge schutting plaatst, dan zal de tuin er kleiner door lijken. Kies daarom altijd voor een zo laag mogelijke schutting. Als je buren hebt dan moet je dit natuurlijk wel altijd even in goed overleg doen.

Kortom, er zijn talloze ideeën om de beperkte ruimte toch groter te laten lijken. Maak slim gebruik van de ruimte die je hebt en denk goed na over de keuze’s die je maakt. Meer inspiratie nodig? Tuin brochure aanvragen

 

 

Interessante blogs