Home Interieur Slimme verlichting kopen? Let dan hier op!
slimme verlichting

Slimme verlichting kopen? Let dan hier op!

door admin
137 bekeken

Ben je op zoek naar slimme lampen voor in je huis? Dan is het goed om op een aantal zaken te letten. Kies boven alles voor de best mogelijke kwaliteit. Het kan altijd goedkoper. Goedkoper is echter niet altijd beter. Kijk ook waar je de lampen op kunt aansluiten. Kun je ze koppelen aan de Google Home speaker bijvoorbeeld? Smartbright.nl heeft een aantal tips verzameld om je te helpen de beste keuze te maken voor slimme verlichting in huis. 

Slimme tips bij het kopen van een slimme lamp

Er zijn een aantal punten waar rekening mee gehouden moet worden. Het beste is om direct te kijken of de fitting wel past bij de lamp. Iets wat je met je normale lamp ook doet! Het is belangrijker bij slimme lampen om ze ook aan te sluiten op een lampen bridge. Zo is het mogelijk om optimaal gebruik te maken van deze verlichting. Laten we de belangrijkste punten doornemen:

  • Kijk of de lampen ook kunnen samenwerken met andere lampen in huis. Zijn er al smart producten in huis? Kijk dan of ze goed samenwerken.
  • Let op de fitting. De kleine fitting hebben een E14 aansluiting en de dikker fittingen een E27 aansluiting. Net als bij normale lampen is dit niet anders. 
  • Kijk of de lampen de juiste lichtkleuren hebben. Het is aan te raden om de lampen met meerdere opties te kiezen ondanks de hogere prijs. 
  • Kies voor lampen welke samengaan met een bridge. Om optimaal gebruik te maken van de slimme lampen is een bridge belangrijk. Het helpt om de lampen van meerdere producten te koppelen en te groeperen. 

Wat kun je met slimme verlichting?

In een smart home zijn slimme lampen een ware aanwinst. Het zijn vaak de eerste onderdelen waar men voor kiest en gebruik van maakt bij het slimmer maken van de apparaten in huis. De belangrijkste functies van de slimme lampen zijn: 

  • Het is eenvoudig om de lampen op afstand aan en uit te zetten. De lampen kunnen aan een smartphone gekoppeld worden. Nu is het mogelijk om overal ter wereld de verlichting te bedienen. Het is geen probleem meer als je de lampen per ongeluk aan hebt laten staan. Via de app zet je ze uit. Het is niet nodig om naar huis te gaan. 
  • Kies de kleuren in huis die bij je stemming passen. Het is heerlijk om te kiezen uit miljoenen kleuren om de juiste sfeer in huis te krijgen. 
  • Koppel de lampen ook aan andere slimme apparaten. Denk aan de rookmelder die alle lampen aan doet als er rook is. 
  • Geniet nog meer van films en series. De lampen zijn te verbinden aan de kleuren van het televisiescherm. Het kijken naar een film wordt zo nog mooier en de beleving wordt veel sterker. 
  • Naar bed gaan kan nu nog sneller. Je hoeft niet lamp voor lamp op de uitknop te drukken. Centraal doe je alles in één keer uit. Wel zo gemakkelijk. Toch? 

Interessante blogs