Een elektrische stapelaar is onmisbaar voor iedere medewerker die werkzaam is op een plek waar veel geheft of gestapeld wordt. Door de elektrische stapelaar wordt het fysieke werk enorm beperkt en wordt het werk dus stukken minder zwaar. Op de korte termijn fijn voor de mate van vermoeidheid en op de lange termijn goed voor de gesteldheid van je lichaam! Een elektrische stapelaar aanschaffen is als ondernemer dus geen overbodige luxe. Daarom krijg je nu 4 tips waar je op moet letten bij het aanschaffen van een elektrische stapelaar.
Tip 1 Let op het laadgewicht
Als eerste dien je te kijken naar het laadgewicht dat de stapelaar moet gaan tillen. Hoe meer gewicht de stapelaar gaat moeten tillen, hoe sterker de elektrische stapelaar moet zijn. Een sterkere stapelaar is over het algemeen ook duurder, omdat er een krachtigere machine in zit.
Tip 2 Let op de batterijen
Elektrische stapelaars werken op verschillende soorten batterijen, de meesten bestaan uit Lithium-ion batterijen of loodzuur batterijen. Beide batterijen hebben zo hun voor- en nadelen, De loodzuur batterij bestaat al veel langer dan de Lithium-oin batterijen. De loodzuur batterijen zijn dan ook een stuk minder modern, maar wel veel goedkoper. Je zult voor jouw situatie moeten uitzoeken welke batterij het beste bij jouw werkomgeving past.
Tip 3 Let op de kwaliteit
Een elektronische stapelaar is in de aanschaf vrij prijzig. Je wilt deze uitgave dus niet meerdere keren moeten doen. Vergelijk daarom de verschillende mogelijkheden goed met elkaar, en kies eerder voor een kwalitatieve stapelaar dan een minder kwalitatieve maar goedkopere stapelaar. Als je voor een elektrische stapelaar van hogere kwaliteit kiest, weet je dat deze over het algemeen langer meegaat dan een goedkopere en minder kwalitatieve.
Tip 4 Zoek goed uit wat je nodig hebt
De elektrische stapelaars verschillen ook in opties erg van elkaar. Zo heeft de ene stapelaar in een ingebouwde weegschaal en de andere weer niet. Het is verstandig om de verschillende opties op de verschillende stapelaars goed met elkaar te vergelijken aan de hand van jouw behoeften. Zo betaal je nooit te veel voor functies die je niet zal gaan gebruiken.