Home Wonen Trends in vloeren en tegels
trends in vloeren en tegels

Trends in vloeren en tegels

door admin
106 bekeken

Er zijn vele verschillende soorten vloeren en tegels te vinden. Als je op zoek bent naar een nieuwe vloer dan kan het lastig zijn om alle verschillen in kaart te brengen. Waar moet je precies op letten bij het kopen van een nieuwe vloer? Welk bedrag ben je bereid om uit te geven aan een nieuwe vloer? Ga je de vloer zelf plaatsen of laat je dat door een specialist doen? Wij nemen je mee langs de belangrijkste trends in vloeren en tegels zodat jij een slimme keuze kunt maken.

Vinyl

Vloerbedekking van vinyl is niet nieuw. Al tientallen jaren wordt deze vloer geproduceerd. Echter is vinyl wel enorm in populariteit gestegen de laatste jaren.

Vinyl vloerbedekking (ook wel pvc vloer genoemd) wordt gemaakt van kunststof. De vloer bestaat uit meerdere lagen. Op de bovenste laag wordt vaak bedrukt met een motief of print. De meest populaire daarvan zijn:

  • Hout-look (lijkt op laminaat)
  • Stenen of tegels
  • Marmer

Vloeren van vinyl hebben een aantal voordelen. Ten eerste zijn ze geluiddempend. Zo heb jij geen last van je buren, en je buren ook niet van jou. Ook absorbeert vinyl warmte. Zo wordt je vloer in de winter warmer dan een laminaat vloer. Dan moet je natuurlijk wel de verwarming aan zetten. Tevens is deze vloer ook geschikt voor het gebruik van vloerverwarming. Ideaal! Kijk hier voor meer vloeren inspiratie.

Tegeltrends

Ook op het gebied van tegels zijn er een aantal trends gaande. De trend die wij graag met je delen is het gebruik van vintage vloertegels. Deze tegels zijn weer helemaal in. Het mooie van deze trend is dat het ook nog eens heel goed is voor je portemonnee! Er worden tegenwoordig nieuwe tegels gemaakt met een vintage-look. Maar je kunt er ook voor kiezen om voor het echte oude tegels te kiezen. Kijk eens op internet naar leuke vintage tegels. Er is voldoende keuze en als je goed zoekt dan kom je leuke dealtjes tegen!

Heb je geen tijd of zin om zelf op zoek te gaan naar trends in vloeren en tegels? Vloeren brochures aanvragen

Interessante blogs