Home Tuin Waar moet je op letten bij het plaatsen van tuinschermen?
tuinschermen

Waar moet je op letten bij het plaatsen van tuinschermen?

door admin
138 bekeken

Natuurlijk plaats je niet iedere dag een nieuwe schutting van tuinschermen. Het is belangrijk om op een aantal zaken te letten. We delen graag onze tips in dit artikel. Het is handig om volgens vaste stappen de nieuw schutting te plaatsen. 

Bereken wat je nodig hebt

Start met het berekenen van wat je nodig hebt. Kijk welke materialen nodig zijn om de schutting te plaatsen. Het is niet handig wanneer halverwege de klus opeens een aantal materialen ontbreken. Zeker als je mensen hebt ingeschakeld voor hulp. De tuinschermen zijn standaard beschikbaar in een maat van 1 meter 80 bij 1 meter 80. Het is mogelijk om voor grenen, hardhouten, douglas en vuren tuinschermen te kiezen. Naast de schermen heb je ook palen nodig. Vaak wordt gekozen voor palen van 7 bij 7 centimeter. Kies voor de geschaafde uitvoering. Het ziet er een stuk mooier uit. Het kan gaan om een grenen geimpregneerde paal. Angelim Vermelho geschaafde paal of een vuren paal.  

Pak de waterpas! 

Wanneer alle benodigde materialen aanwezig zijn is de volgende stap om het gebied te egaliseren. Start met waar de eerste en de laatste paal gaat komen. Doe het nauwkeurig en plaats de palen nu waterpas. Plaats minimaal een derde van de palen in de grond. De palen moeten dus 2 meter 70 zijn en komen voor 90 centimeter in de grond. Wanneer de grond zacht is door veen of klei is het slim om palen van 3 meter te gebruiken. Ook kun je dan wat cement gebruiken om de palen stevig te plaatsen. Wacht dan wel met het plaatsen van de tuinschermen tot het beton is uitgehard. Uiteraard moet je dan nog nauwkeuriger zijn met het waterpas plaatsen van de palen. Het is dan niet meer mogelijk om lichte correcties te maken. 

Plaats de tuinschermen 

Plaats als laatste de elementen tussen de palen. Gebruik L-beslag (zes stuks per scherm) om de schermen te monteren tussen de palen. Het laatste werk moet nu eenvoudig gaan wanneer de palen netjes geplaatst zijn. 

Inspiratie opdoen 

Het is goed om voor het starten van het project inspiratie op te doen. Het is natuurlijk spijtig als je er achteraf achter komt dat het ook anders gekund had. Kijk bijvoorbeeld eens op Tuinhoutdiscount.nl welke mogelijkheden er allemaal zijn. Het is ideaal om vanaf je computer al een eerste indruk te krijgen van wat er allemaal mogelijk is en wat de bijbehorende kosten zijn. 

Interessante blogs