Soms is het fijn om meer details te krijgen van een gebouw, constructie of een installatie. Daar is dan wel een geavanceerde techniek voor nodig. Je kunt bijvoorbeeld denken aan 3D laserscanning. Maar waarom is deze methode nu handig om te kiezen? Dit leggen we je hieronder graag uit. Steeds meer bedrijven maken er namelijk gebruik van en wie weet is het voor jouw klus ook wel een interessante overweging. Je komt er snel achter als je weet wat de mogelijkheden zijn en welke mooie resultaten er al mee behaald zijn.
Tip 1: Details over gebouwen, constructies en installaties
Door gebruik te maken van 3D laserscanning krijg je op een gedetailleerde manier veel informatie over de daadwerkelijke situatie van een brug, terrein, constructie, gebouw of installatie. Je krijgt een duidelijk beeld van de werkelijkheid maar dan in 3D beelden, zo kun je alles goed bekijken en inzoomen. Mocht er ergens iets haperen of je twijfelt ergens over, dan kan de scan inzichtelijk maken of dat er wat gaande is. Dit geeft jou duidelijkheid over de werkelijke situatie.
Tip 2: Snellere doorlooptijd
Het voordeel van 3D laserscanning is dat er een snelle doorlooptijd geldt voor een project. Een project kan namelijk gewoon doorgaan omdat de scan vaak gewoon uitgevoerd kan worden wanneer de reguliere werkzaamheden bezig zijn. Door op tijd van deze techniek gebruik te maken, worden er ook minder fouten gemaakt in een ontwerpfase en uitvoeringsfase. Het geeft je snel inzicht in hoe dat het er momenteel voor staat en er kan op tijd in worden gegrepen als iets niet naar wens verloopt.
Tip 3: Goed resultaat
Aan de hand van 3D laserscanning heb je snel zicht op hoe het er momenteel voor staat bij een project. Als de scan namelijk klaar is (wat erg snel verloopt), worden alle losse meetgegevens samengevoegd tot een geregistreerde pointcloud. De kwaliteit hiervan hangt af van hoeveel metingen dat er zijn gedaan, welke standplaatsbepaling is aangehouden, welke hard-software er is gekozen, maar hangt ook af van de kennis en expertise van de materie. Wanneer dit bekend is, dan kan een pointcloud indien gewenst nog om worden gezet naar een 3D BIM model.