Home Wonen Zoektocht naar een nieuwe woning in Almere
makelaar in Almere

Zoektocht naar een nieuwe woning in Almere

door admin
54 bekeken

Op dit moment is de woningmarkt compleet op hol geslagen. Jij zou erg graag naar Almere of binnen Almere willen verhuizen maar je slaat steeds de plank mis. Hoe kan je deze zoektocht naar een nieuwe woning in Almere het beste aanpakken? Heb je al een aankoopmakelaar in Almere overwogen? Dit zou een goede eerste stap zijn.

Je woonwensen bepalen

Iedereen kent Funda wel, dit is de grootste aanbieder van woningen in Nederland. Alle makelaars zetten de beschikbare huizen op deze site en dus ook de makelaar in Almere. Funda heeft enorm veel criteria om te zoeken. Onze tip: selecteer niet teveel woonwensen! Het belangrijkste is de prijs. Stel een plaats in en vul alleen het maximale bedrag in wat jij aan een huis wilt uitgeven. Probeer alle andere opties zo min mogelijk aan te vinken. Hoezo dat? Indien jij een huis zoekt in een specifieke wijk, die 4 slaapkamers heeft met een tuin op het zuidwesten. Dan gaat Funda opzoek naar alleen die huizen die aan alle criteria voldoen. Hierdoor is het mogelijk dat jouw droomhuis aan je neus voorbij gaat omdat het een huis is met 4 slaapkamers, in jouw droomwijk maar met een tuin op het noord-westen. Dit zou natuurlijk erg zonde zijn.

Jezelf introduceren

Heb jij een enorme voorkeur voor een straat of wijk? Stel een brief op waarin jij jezelf introduceert, vertel dat jij opzoek bent naar deze type woningen en gooi het briefje bij iedereen door de brievenbus. Het is handig om je telefoonnummer op dit briefje te vermelden en doe er een leuke foto bij. Stel, er zijn mensen die aan het overwegen zijn om te gaan verkopen, of al in gesprek zijn met een makelaar in Almere, dan is het voor hen aantrekkelijk om iets te gaan doen met dit briefje. Hierdoor sta je dus al met 1-0 voor.

Een andere tip is jezelf in te schrijven op social media kanalen van de makelaardijen in Almere. Op deze kanalen worden regelmatig al tips weggegeven door de makelaar welke woningen er binnenkort beschikbaar komen. Zo kan jij dit elke dag in de gaten houden.

Notificaties via mail

Ook niet onverstandig: mail naar de makelaars in de regio en laat jezelf inschrijven in het zoekers bestand. Op deze manier krijg jij een mailtje als er nieuw aanbod beschikbaar komt dat binnen jouw zoekcriteria valt. Het kan per makelaar verschillen of daar kosten voor in rekening worden gebracht. Om verassingen te voorkomen is het handig dit van te voren even te vragen.

Lukt het niet om dit allemaal zelf te realiseren dan is het raadzaam een aankoopmakelaar in te schakelen. Samen met jouw aankoopmakelaar ga je in gesprek en breng je alle voorkeuren in kaart. Aankoopmakelaars hebben veel kennis, geven goed advies en kunnen vaak bij collega makelaars als eerste informatie inwinnen over het aanbod.

Geduld is erg belangrijk, neem geen overhaaste beslissingen en onthoud, als een woning voor jou bestemd is, zal deze woning zeker wachten!

Interessante blogs